Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sloughi

Sloughi-white-background Sloughi-dog-in-park Sloughi-woestijn Sloughi-puppy Sloughi-twee-honden-in-woestijn

Geschiedenis


De sloughi komt al voor sinds de dertiende eeuw en is waarschijnlijk ontstaan in de Maghreb regio. De sloughi werd gefokt als windhond en werd alleen gehouden door koningen en de allerrijksten. Dankzij zijn enorme snelheid gebruikt als jachthond, maar dankzij zijn alertheid ook als waakhond. Hoewel veel mensen van mening zijn dat de sloughi verwant is aan de salukis, zijn ze genetisch verschillend.

Gedrag


Sloughis zijn zachtaardige, aanhankelijke honden die het prima vinden om samen met hun gezin te luieren. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en andere honden/katten als ze hiermee zijn opgegroeid en brengen het liefste zoveel mogelijk tijd door met hun eigenaren. Als ze niet van jongs af aan leren om korte tijd alleen te worden gelaten kunnen ze last krijgen van verlatingsangst. Ze zijn wantrouwig naar onbekenden en mensen die ze niet goed kennen, al zijn ze zelden agressief. Ze zullen hen van een afstandje stilletjes observeren. Hun zicht is uitstekend en ze zullen aanslaan als iets hun aandacht trekt.

De sloughi is niet het gehoorzaamste ras en heeft van jongs af aan een vriendelijk, consequente nodig. Door hun windhond achtergrond kan het bij u roepen van deze hond lastig zijn en het is daarom het beste om ze in een veilig, autovrij gebied uit te laten. Hun snelheid is indrukwekkend en als ze iets hebben gezien zullen ze hier achteraan gaan. U heeft geen enkele kans om ze bij te houden! Het voordeel is dat ze u altijd in het oog houden en zelden afdwalen. Ervaring met andere windhonden en een hoop geduld helpt bij het trainen van deze honden. Ze zijn eigenwijs en kunnen lui zijn als het aankomt op training. Dat gezegd hebbende is hun aanhankelijkheid en getrouwheid eerste klas. Het zijn zeer fijne honden om in huis te hebben.

Sloughis hebben veel beweging nodig waarbij ze de kans moeten hebben om te rennen, want dit is wat ze het liefste doen. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en zijn goede hardloopmaatjes. Dagelijks een lange wandeling waarbij ze kunnen rennen is noodzakelijk om ze fit te houden en mentaal voldoende uit te dagen. Na voldoende gewandeld te hebben zullen ze de rest van de dag tevreden liggen slapen, als ze hiervoor tenminste een comfortabele mand hebben. Ze houden niet van harde vloeren en zullen uw bank of bed gebruiken als ze van mening zijn dat hun slaapplaats niet comfortabel genoeg is. Een rustige plek met voldoende beddengoed, op een plek waar ze zich hebben op de rest van het gezin, is ideaal.

Hun dunne vacht moet zo nu en dan worden gekamd om dode haren te verwijderen. Een bad hebben ze zelden nodig. Het zijn vrij schone honden die niet echt last hebben van een hondengeur. Omdat hun vacht zo dun is en door het ontbreken van een ondervacht, hebben ze tijdens kouder weer een hondenjas nodig.

Het enige echte gezondheidsprbleem waar sloughis te maken hebben is progressieve retina atrofie, al wordt dit langzaam maar zeker uit het ras gefokt. Net als veel windhonden zijn sloughis gevoelig voor anesthetica.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar
  • Levensverwachting: 10 - 15 jaar
  • Gewicht ca.: 16 - 29 kg
  • Hoogte: 61 - 69 cm
  • Zeldzaam: Nee

Sloughi afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Sloughi


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.