Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Tibetaanse mastiff

Een prachtige tibetaanse mastiff met een ongelooflijk zachte vacht Een tibetaanse mastiff die pronkt met zijn prachtige grote poten en grote, borstelige vacht Een tibetaanse mastiff met een ongelooflijke zwarte, zachte, dikke vacht Een mooie jonge tibetaanse mastiff die pronkt met zijn prachtige flaporen en dikke, pluizige vacht De mooie, dikke, zachte vacht van de tibetaanse mastiff De ongelooflijke, dikke, voskleurige vacht van een tibetaanse mastiff Een close up van de prachtige, dikke vacht en reusachtige poten van een tibetaanse mastiff Een gezonde, volwassen tibetaanse mastiff die pronkt met zijn ongelooflijke, borstelige staart Een lieve, kleine tibetaanse mastiff puppy die geduldig zit te wachten op een commando Drie mooie, jonge tibetaanse mastiffs zitten samen in de Snow

Geschiedenis


De Tibetaanse mastiff is duizenden jaren geleden ontstaan in Tibet waar ze werden gebruikt om mensen, nomadische boeren, vee en eigendommen zoals tempels en kloosters te bewaken. De honden trokken over lange afstanden met hun eigenaren en er was daarom lange tijd geen rassentandaard. Pas in 2005 werd het ras geaccepteerd door de American Kennel Club.

Gedrag


De zeer grote Tibetaanse mastiff is zelfverzekerd, intelligent en moedig. Ze zijn volledig toegewijd aan hun gezin en kunnen uitstekend omgaan met kinderen. Omdat ze zijn gefokt als waakhond is dit waar ze het beste in zijn. Wel kunnen ze wat onrustig worden als onbekende kinderen in hun huis komen, zeker als ze luidruchtig zijn. Ze voelen zich daarom het beste thuis binnen een gezin waarvan de kinderen weten hoe ze zich in de buurt van deze grote hond moeten gedragen. Van nature zijn ze argwanend naar onbekenden al zullen ze zelden agressie tonen. Om te voorkomen dat ze te beschermend worden is vroege socialisatie van belang. Ze moeten leren dat u bepaalt wie er in huis mag komen, iets wat ze door hun waakinstinct lastig kunnen vinden. Naar hun eigen gezin zijn ze uiterst zachtmoedig en ook met katten en andere huisdieren kunnen ze goed omgaan.

Aangezien de Tibetaanse mastiff is gefokt om onafhankelijk te denken hebben ze een sterke eigen wil waardoor ze lastig te trainen zijn. Ze kunnen leren maar zullen meestal het idee hebben dat ze het beter weten dan u, zeker wat betreft hun waakinstinct. Socialiseer ze van jongs af aan grondig door ze kennis te laten maken met allerlei verschillende plaatsen, mensen en door mensen bij u thuis uit te nodigen. Gehoorzaamheid kan een probleem zijn: ze willen zelf bepalen wat ze doen en zullen vaak simpelweg weigeren naar u te luisteren. Ook al zijn ze aan u verknocht en zijn ze graag bij u in de buurt, uw commando's kunnen voor dovemans oren zijn. Een constante, consequente training is belangrijk. Omdat het zo'n groot ras is is het van groot belang dat u controle over uw hond heeft. Het zijn sterke hond die een stevige discipline nodig hebben. Pas rond de leeftijd van 3-5 jaar is de Tibetaanse mastiff volwassen. Teefjes worden slechts eenmaal per jaar loops, in plaats van de gebruikelijke tweemaal per jaar. Puppy's die zich vervelen hebben de neiging destructief gedrag te vertonen en het is daarom het beste dat er de hele dag iemand bij hen in de buurt is. Ze hebben dagelijks een behoorlijke wandeling nodig, al zijn ze niet veeleisend wat betreft beweging. Naar het commando 'hier' luisteren ze slecht en het is daarom verstandig ze uit te laten in een veilig gebied of aan de lijn. Binnenshuis zijn ze doorgaans rustig. Het liefste slapen ze dicht bij u in de buurt.

De Tibetaanse mastiff heeft kent niet veel gezondheidsproblemen, al komen heupdysplasie en beroertes soms voor.

Karakter


De Tibetaanse mastiff heeft een onafhankelijk en eigenzinnig karakter. Ze zijn zeer zelfverzekerd en hebben het idee dat ze zelf goed in staat zijn te bepalen wie vriend en wie vijand is. Dit houdt verband met hun instinct om de roedel te beschermen tegen elke vorm van gevaar. Hierdoor is de Tibetaanse mastiff niet de meest aanhankelijke en speelse hond. In plaats daarvan zullen ze elke onbekende met wantrouwen benaderen totdat ze een oordeel over de persoon hebben geveld.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Tibetaanse mastiff te maken kan krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, botziekten, ooglidproblemen, bloat en epilepsie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 48 - 82 kg
 • Hoogte: 61 - 66 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Laag
 • Benodigde beweging: tot één uur

Tibetaanse mastiff afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Tibetaanse mastiff


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.