Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vizsla

Een mooie volwassen mannelijke vizsla die heel hoog en netjes zit, wachtend op een commando Een close up van een vizsla's rode kop en korte, strakke vacht Een mooie, lange, rode vizsla die klaar ligt om te spelen Een volwassen mannelijk vizsla-puppy, groot en pronkend met zijn slanke lichaamsbouw Twee keurig zittende rode vizsla's genieten van elkaars gehoorzaamheid Een mooie, rode vizsla die heel hoog zit, wachtend op een commando Een close up van een vizsla's mooie, grote, flaporen en korte rode vacht Een close up van een vizsla's sterke, strenge kop Een groep vizsla puppies die wat welverdiende rust krijgen

Geschiedenis


De vizsla is afkomstig uit Hongarije waar het ras werd gefokt als jachthond. De vizsla is uitstekend in het opsporen en aanduiden van wild, maar ook in het brengen van geschoten wild. Dankzij zijn wat smalle frame is deze hond, die graag nauw samenwerkt met zijn eigenaar, snel. Ze zijn dol op water en zullen graag zwemmen om wild (of gewoon een bal) voor u op te halen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het ras wereldwijd populair als huisdier en werkhond. Deze hond wordt ook wel de Hongaarse vizsla of de Hongaarse pointer genoemd.

Gedrag


De vizsla is gefokt als werkhond en vindt het heerlijk om bij mensen in de buurt te zijn. Hoewel dit een van de beste eigenschappen van het ras is, betekent dit ook dat deze hond niet goed alleen kan worden gelaten. Deze vriendelijke hond, zo nu en dan timide en dan weer aanhalig tot in het extreme, wil graag dicht bij u zijn en zal bij u op schoot klimmen zodra hij de kans ziet. Het zijn aangename huisdieren die goed kunnen omgaan met kinderen, onbekenden en andere huisdieren. Hij zal u als een schaduw volgen en niets liever willen dan uw hoofdkussen met u delen (en bij u onder de dekens kruipen).

De vizsla is een bijzonder actief ras dat graag de hele dag rondrent en met u wandelt. Ze hebben meer nodig dan een snelle wandeling aan de lijn en moeten onaangelijnd kunnen rondrennen. Kies hiervoor een veilig gebied en leer uw hond naar het commando 'hier' te luisteren, omdat ze in hun zoektocht naar wild kunnen afdwalen. Vizsla's kunnen overgevoelig zijn en reageren het beste op een vriendelijke training. Harde woorden maken een vizsla bang en zijn onnodig: ze leren snel en willen u bekoren. Beloon deze hond door met hem te knuffelen. Sommige honden worden overenthousiast als er bezoek is, dus train uw hond om te voorkomen dat hij tegen mensen opspringt om gedag te zeggen. De vizsla past goed binnen een actief gezin dat veel tijd buiten doorbrengt. Ook zijn het goede hardloopmaatjes.

Het duurt lang voordat een vizsla volwassen is en ze kunnen zich als een puppy blijven gedragen tot ze een jaar of 3-4 oud zijn. Hun korte vacht moet regelmatig worden gekamd om dode haren te verwijderen. Vizsla's zijn licht gebouwd maar zijn gespierd en slank. Ze hebben meer beweging nodig dan de gemiddelde hond, ook om ervoor te zorgen dat ze mentaal actief en fit blijven. Dit ras heeft zelden last van gezondheidsproblemen, al komt epilepsie voor.

Karakter


Vizsla's hebben een speels en aanhankelijk karakter. Deze atletische honden vinden het heerlijk om te rennen en spelen en zijn zeer energiek. Ook zijn ze lief en aanhankelijk en zouden de competitie "wie is de liefste hond" misschien zelfs wel van de labrador kunnen winnen. Vanzelfsprekend kunnen ze goed omgaan met onbekenden en andere honden, zeker als ze dit vanaf jonge leeftijd hebben geleerd.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar vizsla's mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, kanker, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies dat kan leiden tot blindheid), ooglidproblemen, staar, glaucoom, maagtorsies, allergieën en bloedstollingsziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 18 - 30 kg
 • Hoogte: 53-61 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Vizsla afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Vizsla


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.