Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Weimaraner

Een jonge, grijsharige weimaraner die zijn slanke gestalte laat zien Een prachtig zachte weimaraner puppy met opvallende, bleke ogen Een close up van de grote flaporen en de korte grijze vacht van een weimaraner Een schattige weimaraner teef die netjes ligt te wachten op een commando Een rustende jonge weimaraner die zich uitstrekt over de vloer Een prachtige volwassen weimaraner, pronkend met zijn krachtige lichaamsbouw Een close up van een weimaraner's mooie, korte, zachte vacht Een close up van een vermoeide weimaraner mooie, zachte oren Een gezonde, volwassen weimaraner die mooi ligt, wachtend op een commando Een volwassen weimaraner die hoog in het water staat, wachtend op een commando Twee schattige volwassen weimaraners spelen samen op het gras

Geschiedenis


De Weimaraner is ontstaan in Duitsland in de negentiende eeuw. Gefokt als vogelhond maar ook geschikt voor de jacht op wild van alle formaten, zoals herten en beren. Door de hond te kruisen met bloedhonden, zweethonden en andere pointerrassen is het ras tot stand gekomen dat we vandaag de dag kennen. Door zijn aanhankelijke karakter is deze hond een populair huisdier.

Gedrag


Weimaraners zijn werkhonden die erg actief zijn. Ze zijn trouw, aanhankelijk en dapper. Ze zijn toegewijd aan hun eigenaren en zullen, indien goed getraind, doen wat u van ze vraagt. Toch vergt de training aanvankelijk veel tijd. Zorg voor een stevige aanpak om te voorkomen dat deze eigenwijze hond de overhand probeert te nemen. Het zijn intelligente honden die graag trainen. Er wordt wel gezegd dat er niets is dat u een weimaraner niet kunt aanleren, gewoon omdat ze niet niets kunnen doen. Ze leren erg snel en zijn het liefste de hele dag met iets bezig. Geduld en een vriendelijke training werkt het beste voor dit ras. Tijdens het wandelen zal het jachtinstinct naar boven komen. Ze kunnen de hele dag wandelen en hebben een grote behoefte aan beweging. Ze hebben dit nodig om gelukkig te zijn, met plezier vergezellen ze u tijdens het hardlopen of fietsen. Gedurende ongeveer de eerste achttien maanden van hun leven zullen ze zich als puppy's gedragen.

Weimaraners zijn graag buiten en kunnen zich gaan vervelen wanneer ze te lang binnen worden gehouden. Een Weimaraner die zich verveelt wordt vernielzuchtig en dit is voor eigenaren een reden om de hond af te staan. Geeft u deze hond echter voldoende beweging, dan is het een fantastisch huisdier. Het ras kan goed omgaan met kinderen, hoewel ze iets te onstuimig kunnen zijn voor hele kleine kinderen. Leer ze af om tegen u op te springen om u te begroeten, al doen ze nooit omdat ze kwaad in de zin hebben. Weimaraners zijn het meest op hun plaats binnen een actief gezin. Ze zijn het gelukkigst als ze bij hun gezin kunnen zijn en willen het liefste altijd dicht bij u zijn. Om nog dichter bij u te zijn zullen ze proberen bij u op de bank of in bed te kruipen... Over het algemeen kunnen ze goed omgaan met andere honden, soms zijn ze wat op hun hoede naar onbekenden al zullen ze hen vriendelijk benaderen nadat ze kennis hebben gemaakt.

De vacht heeft niet veel verzorging nodig, zo nu en dan kammen om de dode haren te verwijderen zorgt ervoor dat deze er mooi blijft uitzien. Maagtorsies komen voor bij Weimaraners.

Karakter


Weimaraners hebben een energiek en nieuwsgierig karakter. Deze atletische hond werd gefokt om de hele dag in een landelijk gebied te jagen en hebben dagelijks dan ook veel beweging nodig. Krijgen ze niet voldoende beweging dan zullen ze zich gaan vervelen en bestaat de kans dat uw meubilair hiervan het slachtoffer wordt. Weimaraners kunnen iets te onstuimig zijn voor gezinnen met kleine kinderen of voor ouderen. Vaak zijn deze honden niet uitgesproken geïnteresseerd/vriendelijk naar onbekenden of andere huisdieren.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Weimaraners mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heupdysplasie, maagtorsies, hypertrophic osteodystrophy (misvorming van de botten), kanker, hartproblemen, oogziektes en allergieën.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 12 jaar
 • Gewicht ca.: 30 - 37 kg
 • Hoogte: 58 - 69 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Weimaraner afbeeldingen

Beschermer van kippen
Weimaraner bewondert het uitzicht
Weimaraner bij het meer
Een grijze hond stond op een lege weg

Recente beoordelingen voor Weimaraner


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.