Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welsh corgi cardigan

Een gezonde volwassen cardigan welsh corgi, pronken met zijn mooie, lange lichaam Een cardigan welsh corgi die pronkt met zijn typische grote oren Een mooie, kleine cardigan welsh corgi puppy, die heel netjes zit Een close up van de cardigan welsh corgi's prachtige, grote oren Een volwassen cardigan welsh corgi met een mooie, bruine en witte vacht Een cardigan welsh corgi op een afghan stempel Een cardigan welsh corgi's mooie, dikke, licht bruin en witte vacht Een mooie, kleine cardigan welsh corgi puppy met een zachte, dikke vacht Een zwart-witte cardigan welsh corgi, pronken met zijn mooie, lange lichaam Een zwart-witte volwassen cardigan welsh corgi, genietend van wat beweging Een close up van de mooie, grote oren van een cardigan welsh corgi Een gezonde, bruine en witte cardigan welsh corgi die hoog in het gras staat Een gezonde volwassen cardigan welsh corgi genietend van de Snow Een prachtige bruine en witte cardigan welsh corgi die buiten speelt

Geschiedenis


De oorsprong van de eeuwenoude Welsh corgi cardigan is niet precies bekend. De hond werd voornamelijk gebruikt als boerderijhond voor het drijven en hoeden van vee. Omdat de hond zo laag op zijn poten staat kon hij niet door koeien en schapen worden getrapt. Met de opsplitsing en omheining van erflanden kwam de taak van de corgi te vervallen. Het ras raakte bijna uitgestorven maar wordt nu weer vooral als huisdier gehouden. Er wordt wel gezegd dat de corgi 'a big dog in a small package' is.

Gedrag


De Welsh corgi cardigan is een lieve, levendige kleine hond met een grote persoonlijkheid. Deze bijzonder trouwe, toegewijde honden zijn goede gezinshonden. Ook zijn ze altijd alert en zullen u waarschuwen zodra iemand het huis nadert. Om te voorkomen dat ze andere honden en mensen zullen hoeden moeten ze van jongs af aan wennen aan de aanwezigheid van onbekenden. Hoewel dit kleine hond zijn hebben ze veel beweging nodig. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en kunnen kilometers achter elkaar rennen. Corgi's zijn goed in agility training, flyball en hoeden aangezien ze graag werken en hun eigenaren bekoren. Deze intelligente honden hebben voldoende mentale uitdaging nodig. Ze kunnen eindeloos spelen en rondrennen en zijn dol op lange wandelingen. Indien ze dit niet krijgen kunnen ze, zoals de meeste hond, vernielzuchtig worden. De Welsh corgi cardigan leert snel, is vrij makkelijk te training en bijzonder gehoorzaam. Het zijn sterke honden die weinig grote gezondheidsproblemen kennen, al moet heupdysplasie in de gaten worden gehouden. Ondanks hun korte vacht verharen corgi's vrij veel. Een dagelijkse vlugge kambeurt voorkomt dat u overal in huis haren vindt.

Karakter


Welsh corgi cardigans hebben een lief en aanhankelijk karakter. Ze houden van hun gezinsleden en zijn het liefst zo veel mogelijk bij hen in de buurt. Omdat het herdershonden zijn kunnen ze soms happen en luidruchtig zijn maar hier staat tegenover dat ze een vermakelijk gezelschap zijn.

Over het algemeen zullen deze honden andere dieren in huis accepteren, maar dit geldt niet voor onbekende katten en honden. Houd deze hond in de gaten wanneer er andere honden in de buurt zijn aangezien hij agressief gedrag kan vertonen.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Welsh corgi cardigans mee te maken kan krijgen zijn heupdysplasie, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies dat kan leiden tot blindheid) en rugproblemen (met name bij honden met overgewicht).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 11 - 17 kg
 • Hoogte: 26 - 32 cm
 • Zeldzaam: Ja
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Welsh corgi cardigan afbeeldingen

Corgi-pups

Recente beoordelingen voor Welsh corgi cardigan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.