Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welsh corgi pembroke

Een mooie jonge pembroke welsh corgi met een gezonde, zachte vacht Een close up van de mooie grote oren en zachte vacht van een pembroke welsh corgi A GorGeoons kleine pembroke welsh corgi doet een dutje Een gezonde, jonge pembroke welsh corgi zit, wachtend op wat aandacht Een jong volwassen pembroke welsh corgi rustend, wachtend op wat aandacht Een prachtige pembroke welsh corgi, die pronkt met zijn korte poten en mooie, lange lichaam Drie volwassen pembroke welsh corgis, elk met een andere, prachtig gekleurde vacht Twee, gezonde, volwassen pembroke welsh corgis die samen van wat beweging genieten Een pembroke welsh corgi's prachtige, lange lichaam en korte poten Een pembroke welsh corgi rent op volle snelheid door de Snow Een mooie, kleine pembroke welsh corgi wacht geduldig in het gras Een mooie volwassen pembroke welsh corgi die netjes zit met zijn oren gespitst

Geschiedenis


De Welsh corgi pembroke is afkomstig uit Pembrokeshire in Wales. Er wordt aangenomen dat ze afstammen van de västgötaspets (Zweedse herdershond) die hier door de Vikingen in de negende en tiende eeuw werden geïntroduceerd. Ze werden gebruikt voor het drijven van runderen en schapen. Door hun formaat waren ze in staat om naar de hielen van het vee te happen om ze in beweging te krijgen, zonder getrapt te worden. Corgi's werden voor het eerst tentoongesteld in de jaren 1920, waar de Pembroke en cardigans nog als een ras werden geshowd. Sinds 1934 worden de rassen als twee aparte rassen geclassificeerd. Queen Elizabeth II is een groot liefhebber van deze honden, die zij sinds 1933 als huisdier houdt.

Gedrag


Corgi's zijn intelligente, snelle, verstandige honden die graag in de buurt zijn van mensen. Het zijn goede huisdieren, maar hebben de neiging kleine kinderen te 'hoeden'. Deze uitstekende waakhonden zullen blaffen bij het minste geluid. Blaffen kan een probleem worden aangezien ze houden van hun eigen stemgeluid. Het is daarom belangrijk ze te leren luisteren naar het commando 'koest'. Ze kunnen zich aanvankelijk gereserveerd opstellen naar onbekenden, al kan vroege socialisatie hierbij helpen. Ze zijn liefdevol en speels naar hun gezin en houden er niet van lange tijd alleen te worden gelaten. Sommige corgi's kunnen bezitterig worden over hun gezin, dus houdt dit in de gaten. Deze kleine hond is intelligent en heeft er behoefte aan om te leren. Ze zijn gefokt om te werken en vinden het fijn om mentaal te worden uitgedaagd. Training is relatief eenvoudig, al kunnen ze soms koppig zijn. Ze spelen graag en zijn hebberig, dus een speelse, op beloning gebaseerde training werkt het beste. Corgi's zijn goed in activiteiten zoals agility, waarbij ze hun energie kwijt kunnen. Als ze genoeg beweging hebben gehad zullen ze graag bij u op de bank komen liggen voor een welverdiend dutje. Ze hebben veel beweging nodig en zijn nieuwsgierig . Ze luisteren over het algemeen goed naar het commando 'hier' en kunnen na de juiste training onaangelijnd wandelen. Deze vriendelijke honden zijn geschikt als therapiehonden. Ze kunnen aanvoelen hoe hun baasje zich voelt en staan altijd klaar om te knuffelen wanneer ze denken dat u dat nodig heeft. Het zijn zelfstandige denkers die zich niet ondergeschikt opstellen, al zullen ze meestal doen wat er van hen wordt gevraagd. Ze bekoren u graag en zijn toegewijd aan hun gezin.

Een paar keer per week borstelen is meestal voldoende om dode haren te verwijderen en de vacht er netjes uit te laten zien. Corgi's hebben aanleg om te dik te worden omdat ze werkelijk alles eten. Hun voeding moet daarom nauwlettend in de gaten worden gehouden om te voorkomen dat ze te dik worden. Intervertebral Disc Disease en heupdysplasie komen bij dit ras soms voor.

Karakter


Welsh corgi pembroke hebben een betrokken en dapper karakter. Ze houden ervan om te rennen en te spelen en zijn verrassende atletisch voor een hond met zulke korte pootjes. Als u ze voldoende gezelschap geeft zijn deze honden gelukkig. Ze zijn vriendelijk tegen andere huisdieren en ontmoeten graag nieuwe mensen. Als ze met kinderen spelen kan hun herdersinstinct de overhand nemen en zullen ze kinderen proberen te hoeden door in hun hielen te bijten. Dit kan met een consequente training worden afgeleerd.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Welsh corgi pembroke mee te maken kan krijgen zijn onder andere intervertebral disc disease (druk op de ruggengraat wat voor verlamming kan zorgen), heupdysplasie, staar, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies), epilepsie, bloedstollingsziekten, allergieën en hartziekten.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 15 jaar
 • Gewicht ca.: 10 - 14 kg
 • Hoogte: 25 - 31 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Small
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: tot één uur

Welsh corgi pembroke afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Welsh corgi pembroke


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.