Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zwarte Russische terriër

Een mooie jonge volwassen zwarte russische terriër die netjes met zijn poten tegen elkaar ligt Een volwassen zwarte russische terriër die met zijn tong naar beneden ligt Een gezonde zwarte russische terriër puppy die heel netjes zit Een jonge volwassen zwarte russische terriër met een verzorgde vacht Twee mooie volwassen zwarte russische terriers tevreden in elkaars gezelschap Een zwarte russische terriër zijn mooie, lange lichaam en reusachtige poten Een volwassen zwarte russische terriër met een gezonde, zwarte vacht

Geschiedenis


De zwarte Russische terriër, ook wel 'de hond van Stalin' genoemd, werd ontwikkeld aan het einde van de jaren 1940/begin jaren 1950 in Rusland. Hier werd hij als werkhond gebruikt en ingezet in het leger. Het is geen echte terriër maar een kruising tussen onder andere airedaleterriër, rottweiler, riesenschnauzer en de Newfoundlander (om maar een aantal te noemen). De hedendaagse zwarte Russische terriër is een gezelschapshond, waakhond en werkhond.

Gedrag


De zwarte Russische terriër is een zelfverzekerde, uiterst intelligente hond die goed kan worden getraind. Omdat ze gefokt zijn als werkhond, voeren ze graag opdrachten uit en kunnen ze zich snel gaan vervelen. Wanneer de zwarte Russische terriër zich verveelt kan hij destructief gedrag in huis gaan vertonen en het is dus noodzakelijk dat deze hond voldoende beweging krijgt en mentaal wordt uitgedaagd. Het zijn uitstekende waakhonden die uitsluitend blaffen als daar reden toe is. Ze zijn dapper en kennen geen angst (een terriër-eigenschap) en zijn wantrouwig naar onbekenden. Vroege socialisatie is daarom van belang. Binnen het gezin zijn het lieve, aanhankelijke honden die u overal volgen. Ze hebben gezelschap nodig, van een mens of andere hond, en kunnen niet goed lang alleen worden gelaten. Over het algemeen kunnen ze goed omgaan met (respectvolle) kinderen, al moeten ouders altijd alert zijn. Een kindermond zal na het eten door de zwarte Russische terriër graag worden schoongelikt. Hun baard kan wat groezelig en nat worden, al weerhoudt dat hen er niet van u te willen kussen. Training vanaf jonge leeftijd is aanbevolen voor deze honden die ervan houden beloond te worden. Ze vinden obedience en agility competities leuk en dit is tevens een goede manier om hun energie kwijt te kunnen.

De vacht van de zwarte Russische terriër verhaart weinig en moet om de paar maanden worden getrimd. Een kort getrimde vacht hoeft alleen zo nu en dan te worden geborsteld. Het is een gezond ras dat echter wel last kan krijgen van heup- en elleboogdysplasie.

Karakter


Zwarte Russische terriërs hebben een rustig en zelfverzekerd karakter. Ze zijn beschermend en aanhankelijk naar hun gezin maar nemen een gereserveerde houding aan tegen onbekenden. Het zijn grote, sterke honden met een zachte persoonlijkheid.

Ze vinden andere honden en dieren prima, al zullen ze niet gelukkig zijn wanneer ze moeten samenleven met een dominante hond of een hond die zich afwijkend gedraagt.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar zwarte Russische terriërs mee te maken kunnen krijgen zijn heup- en elleboogdysplasie en progressieve retina atrofie (PRA: degeneratie van het netvlies, leidend tot blindheid).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 14 jaar
 • Gewicht ca.: 50 - 60 kg
 • Hoogte: Reu 71-76 cm, Teef 68,5 - 71 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium - dubbel
 • Vachtverzorging: dagelijks
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: werkhond
 • Maat: zeer groot
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Zwarte Russische terriër afbeeldingen

Zwarte Russische Terriër Danik

Recente beoordelingen voor Zwarte Russische terriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.