Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dobermann

Een volwassen doberman pinscher die heel hoog zit Een krachtige doberman pinscher rustend De flaporen van een jonge doberman pinscher puppy Een jonge dobermann pinscher pronkt met zijn lange poten en stompe staart Twee leergierige dobermann pinscher pups zitten samen Een mooie vrouwelijke doberman pinscher die hoog zit A Een doberman pinscher die over het gras spurt Een doberman pinscher rent op volle snelheid Een doberman pinscher die heel hoog zit en zijn ongelooflijke donkere vacht laat zien Een gezonde, volwassen doberman pinscher die naar zijn baasje toe spurt Een mannelijke doberman pinscher die pronkt met zijn stoppelige staart en gespierd lichaam

Geschiedenis


De dobermann pinscher is tot stand gebracht door Louis Dobermann (1834-1894) uit Thüringen, Duitsland. Hij had een waakhond nodig om hem te helpen bij zijn werk als huis-aan-huis belastinginner. Hiervoor werd waarschijnlijk de oudduitse herder gekruist met de duitse pinscher, die opnieuw werd gekruist met de weimaraner en de manchesterterriër. Dit ras ontwikkelde zich verder tot de gestroomlijnde, elegante hond die we vandaag de dag kennen. Dit nog altijd populaire ras vervult vele functies, bijvoorbeeld als politiehond, waakhond en tijdens de oorlog.

Gedrag


De dobermann is een vertrouwensvolle, trouwe compagnon die altijd alert is en klaar staat om zijn gezin te beschermen. Ze zijn intelligent en moeten voortdurend mentaal worden uitgedaagd om ze voldoende afleiding te geven. Ze zijn goed in en genieten van obedience training aangezien ze graag hun eigenaar bekoren. Dit actieve ras heeft veel beweging nodig, door te wandelen of einden te kunnen rennen. Door hun beschermende aard kunnen dobermanns agressief zijn naar vreemde honden en wantrouwig naar onbekende mensen. Regelmatige training is essentieel om ze in het gareel te houden, aangezien ze dominant gedrag kunnen gaan vertonen. Toch is een goed afgerichte dobermann een fantastisch huisdier.

Vaak zullen ze vergeten hoe groot ze zijn en bij u op de bank klimmen om op schoot te komen zitten. Ze vinden het heerlijk om met hun gezinsleden te knuffelen en zijn aanhankelijk en zacht tegen hen. Hierdoor kan deze hond goed omgaan met kinderen en doorgaans ook met andere huisdieren. Waarschijnlijk op basis van zijn uiterlijk wordt de dobermann vaak gezien als een agressieve, gemene hond, maar zijn uiterlijk komt niet echt overeen met zijn innerlijk. Deze sterke, gespierde honden zijn goede gezinshonden. Zoals gezegd is regelmatige training essentieel voor dit populaire ras. Het is een gezond ras dat zelden last heeft van gezondheidsproblemen. Hun korte vacht heeft minimale verzorging nodig, zo nu en dan borstelen is voldoende om deze netjes en glanzend te houden.

Karakter


De dobermann pinscher heeft een alert en trouw karakter. Om te voorkomen dat deze atletische hond onrustig en vernielzuchtig wordt heeft hij dagelijks veel beweging nodig. Vroege en consequente socialisatie is van belang om ervoor te zorgen dat deze waakhond zich ontwikkelt tot een goed huisdier.

Het is per hond afhankelijk hoe hij zich gedraagt in de buurt van andere honden en kleine kinderen. Over het algemeen zullen ze zich gereserveerd opstellen naar onbekenden en wantrouwig zijn naar iedereen die geen deel uitmaakt van het gezin.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de dobermann mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, wobblersyndroom (beschadiging van het ruggenmerg veroorzaakt ataxie), bloedstollingsziekten, maagtorsies en cardiomyopathie (hartspierziekte).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 9 - 13 jaar
 • Gewicht: 32 - 41 kg
 • Hoogte: reu 66 - 71, teef 61 - 66"
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: kort
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: waakhond
 • Formaat: Medium
 • Energieniveau: hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Dobermann afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Dobermann


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.