Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Golden retriever

Een volwassen Golden retriever met een prachtige lange, gekrulde vacht Een volwassen Golden retriever met een mooie, Goed verzorgde vacht Een volwassen wordende Golden retriever puppy die over de vloer rolt Een jonge Golden retriever puppy met een mooie zachte vacht Een Golden retriever die geduldig zit te pronken met zijn mooie, zachte vacht Een Golden retriever's mooie grote lichaam en grote grote staart Een mooie Golden retriever, netjes zittend, pronkend met zijn mooie vacht Een gezonde volwassen Golden retriever speelt met zijn bal in de tuin Een lieve, kleine Golden retriever puppy die prachtig zit Een natte Golden retriever genietend van wat beweging buiten Een prachtige volwassen Golden retriever rent op volle snelheid

Geschiedenis


De golden retriever werd in het midden van de negentiende eeuw tot stand gebracht door Lord Tweedmouth uit Schotland. Hij had een sterke hond nodig die in staat was geschoten wild te halen door de ruige ondergrond. Door een newfoundlander te kruisen met een labrador / waterspaniël en vervolgens met setters kwam uiteindelijk de golden retriever tot stand. Een sterke hond die in zijn element is als hij rond kan rennen, met een zachte beet zodat ze het wild kunnen apporteren zonder het te beschadigen. Deze hond vindt het heerlijk om te apporteren. Omdat het fantastische gezelschapsdieren zijn, is het een bijzonder populair huisdier. Hoewel ze voornamelijk als huisdier worden gehouden, zijn het ook goede geleidehonden en worden ze gebruikt door reddingsbrigades.

Gedrag


De golden retriever is een vriendelijk, trouw en bijzonder intelligent hondenras. Het zijn fantastische huisdieren die goed kunnen omgaan met kinderen en andere huisdieren. Ze hechten zich aan het hele gezin en iedereen die op bezoek komt; een waardeloze waakhond. Omdat ze u willen bekoren is het één van de makkelijkste rassen om te trainen. Ze zijn goed in vrijwel alle competities en genieten van activiteiten zoals flyball en agility. Ze zijn dol op water en zijn zeer goede zwemmer, waardoor ze vaak worden ingezet door water reddingswerkers.

Golden retrievers zijn speelse, aanhankelijke honden die graag ravotten met hun gezin. Ze zijn heel voorzichtig met kinderen en andere honden en zelden agressief naar mensen. Door hun hoge energielevel maken ze graag lange wandelingen en willen eindeloos spelen. Apporteren en training zorgt voor de nodige mentale uitdaging. Ze vinden het fijn om iets in hun bek houden, dit is immers waarvoor het ras werd gefokt, en ze zullen er dan ook nooit genoeg van krijgen dingen te apporteren.

Retrievers, zoals vele hondenrassen, kunnen lijden aan heupdysplasie en allergieën. Het zijn hebberige honden en het is daarom belangrijk de voedselinname in de gaten te houden om overgewicht te voorkomen.

Karakter


De Golden retriever heeft een vriendelijk en lief karakter en een echte allemansvriend. Ze kunnen goed omgaan met kinderen, onbekenden, katten en andere honden waardoor het een geschikte hond is voor veel gezinnen (tenzij u op zoek bent naar een waakhond).

Zeer intelligente honden die, indien ze goed zijn getraind, uitblinken in obedience.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar golden retrievers mee te maken kunnen krijgen zijn onder andere heup- en elleboogdysplasie, kanker, huidziektes, progressieve retina atrofie (degeneratie van het netvlies, dit kan leiden tot blindheid), hartproblemen en patella luxatie (knieschijfontwrichting).

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 12 jaar
 • Gewicht: 27 - 34 kg
 • Hoogte: Reu 56 - 58.5 cm, Teef 53.5 - 56 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: vogelhond
 • Formaat: Large
 • Energieniveau: Medium
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Golden retriever afbeeldingen

Dit is mijn lieve floofy boomer. hij is echt de liefste pup ooit! (als je eenmaal voorbij de landhaai fase bent!!) lol

Recente beoordelingen voor Golden retriever


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.