Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Australische veedrijvershond

Een mooie volwassen zwarte, witte en bruine australische veehond die ligt Een volwassen bruine australische veehond met een gestreepte rugvacht Een jonge, bruin met witte australische veehond Een jonge donkerharige australische veehond met een mooie dikke vacht De karakteristieke spitse oren van de australische veehond Een mooie australische runderhond, groot met zijn oren gespitst Een close up van de mooie scherpe oren van een australische veehond Een volwassen australische veedrijvershond met een mooie, dikke, pezige vacht Drie australische runderhonden die netjes naast elkaar liggen Een gelukkige australische veehond die zijn lippen likt Een levendige australische veehond wachtend op een commando Een slimme australische cattle dog met mooie bruine ogen Een australische veedrijvershond met een mooie gevlekte vacht Een wolfachtige australische herdershond uit in de Snow

Geschiedenis


In de vroege negentiende eeuw werden grote delen van Australië geschikt om vee op te laten grazen. Een herdershond was nodig om het vee over grote afstanden te kunnen leiden. In 1840 kruiste een man genaamd Hall, de blue merle highland collies met de makke dingo's en bracht zo de eerste australische herdershond tot stand, de hall's heelers. Deze honden waren bijzonder geschikt om in dicht en ruig terrein te werken. Ze gebruikten hun bekken om het wilde vee te hoedden, en door te happen brachten ze het waar ze het wilden hebben. Door deze hond verder te kruisen met bulterriërs, dalmatiërs en de zwart en bruine kelpie ontstond de Australische heeler die vanaf 1897 de naam Australian Cattle Dog (Australische veedrijvershond) kreeg.

Gedrag


De Australische veedrijvershond is intelligent en is een van de makkelijkste rassen om te trainen. Het zijn echte werkhonden die mentaal en fysiek moeten worden uitgedaagd om gelukkig te zijn. Ze volgen commando's uitsteken op maar denken zelf na om hun doel te bereiken. Wanneer deze hond is getraind is hij de perfecte metgezel en is trouw tot in het extreme. Wel hebben ze de neiging om naar kleine kinderen te happen en training vanaf jonge leeftijd is nodig om dit gedrag af te leren. Deze honden hebben een taak nodig en om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. U kunt ze bijvoorbeeld deel laten nemen aan flyball-, en behendigheidswedstrijden. Als ze niet genoeg te doen hebben zullen ze vernielzuchtig worden.

De Australische veedrijvershond gaat goed samen met oudere kinderen en andere huisdieren als ze hier op jonge leeftijd kennis mee hebben gemaakt en zijn aanvankelijk op hun hoede tegenover onbekenden. Het is een waakhond die zijn familie en huis goed zal beschermen. Omdat ze onvermoeibaar zijn hebben ze veel beweging nodig en zijn daarom heel geschikt voor mensen die graag hardlopen. Australische veedrijvershond vinden het niet fijn om lang alleen te worden gelaten en passen het beste bij mensen die een buitenberoep hebben en in de gelegenheid zijn hun hond mee te nemen. Ze vinden het heerlijk om in uw gezelschap te zijn en zullen in ruil hiervoor trouw en toegewijd aan u zijn. Deze honden moeten constant worden getraind om ze bezig te houden en te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Alle vormen van mentale uitdagen is goed voor dit ras. Ze vinden het heerlijk om te leren, dus maak ze gelukkig door ze vaak nieuwe trucjes aan te leren. Ze kunnen eigenwijs zijn, maar willen hun eigenaar bekoren. Doorgaans richt deze hond zich voornamelijk op één gezinslid en zal deze persoon als roedelleider beschouwen.

De Australische veedrijvershond verhaart behoorlijk en moet dagelijks worden gekamd om te voorkomen dat overal in uw huis haren liggen. Ze kunnen last hebben van heupdysplasie en doofheid en ook oogproblemen komen bij dit ras voor.

Karakter


Australische veedrijvershonden zijn intelligent en hebben een moedig en onafhankelijk karakter. Omdat deze honden zijn gefokt om hele dagen te werken tijdens heet weer hebben ze een uitstekend uithoudingsvermogen en hebben ze veel beweging en uitdaging nodig om ze gelukkig te houden. Ze zullen andere honden vaak liever vermijden en het is daarom van belang ze op jongen leeftijd aan soortgenoten te laten wennen.

Ze vinden het heerlijk om te spelen en kunnen goed met kinderen omgaan al hebben ze de neiging om in de hielen van gezinsleden te happen in een poging hen als vee te drijven. Het is belangrijk ze dit gedrag jong af te leren.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Australische veedrijvershond mee te maken kan krijgen zijn onder andere heupdysplasie, progressieve retina-atrophy (degeneratie van het netvlies dat leidt tot blindheid), doofheid en elleboogdysplasie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 10 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 20 - 28 kg
 • Hoogte: 43 - 51 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: Land
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: herdershond
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Australische veedrijvershond afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Australische veedrijvershond


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.