Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lakelandterriër

Een mooie gekrulde kleine lakeland terriër die heel netjes zit Een lieve, jonge lakeland terriër hijgend, wachtend om met zijn baasje te spelen Een lakeland terriër met een groot stuk Een close up van de dikke krullende vacht van een jonge lakeland terriër Een gezonde jonge lakeland terriër met zijn gekrulde haar voeten en nette, lange franje Een close up van de mooie keurige baard van een lakeland terriër Een gezonde lakeland terrier pronken met zijn prachtige lange benen Een lieve kleine lakeland terriër die bovenop een picknick tafel staat Twee volwassen lakeland terriers met prachtige zachte, scruffy vachten

Geschiedenis


De Lakelandterriër, of Lakie, is ontstaan in het Lake District gebied in Engeland waar het ras werd gebruikt om vossen te doden die op pasgeboren lammeren aasden. Hun precieze oorsprong is niet bekend maar wel staat vast dat ze nauw verwant zijn aan de borderterriër, Bedlingtonterriër en draadharige foxterriër. Het zijn atletische honden die uitstekend in staat zijn op ongedierte te jagen op de steile heuvels in hun thuisland. In 1921 werd het ras door de Kennel Club erkend waarna de populariteit in het show circuit snel toenam. De Lakelandterriër wordt niet veel als huisdier gehouden maar in de showring heeft het ras meer prijzen gewonnen dan enig ander hondenras.

Gedrag


Lakelandterriërs zijn moedige, vriendelijke en zelfverzekerde honden. Ze zijn graag in de aanwezigheid van hun gezin en kunnen goed omgaan met kinderen en andere honden als ze hiermee zijn opgegroeid. Het zijn nieuwsgierige honden die zullen blaffen als er iemand aan de deur staat waardoor het goede waakhonden zijn. Tegen onbekenden kunnen ze een gereserveerde houding aannemen al kan vroege socialisatie hierbij helpen. Naar onbekende mensen zullen ze zelden agressief zijn, naar onbekende honden kan dit wel het geval zijn. Ze zullen zelf vrijwel nooit beginnen met vechten maar zullen niet terugdeinzen als ze zich bedreigd voelen. Lakies zijn dol op rennen, ontdekken en achtervolgen. Dit houdt ze mentaal gelukkig en zorgt voor de nodige fysieke uitdaging. Zoals een terriër ware betaamt, zullen ze konijnen, eekhoorntjes en door de wind weggeblazen plastic zakken najagen. Ze rennen werkelijk achter alles aan, ook de kat van de buren, dus houd uw hond goed in de gaten. Als ze iets op het oog hebben zullen ze uw commando's negeren en het is daarom het beste ze uit te laten in een veilig gebied of aangelijnd.

Lakelandterriërs hebben een duidelijke en consequente training nodig. Ook heeft u veel geduld nodig bij het trainen van deze koppige honden. Ze zijn slim en zelfstandig en zullen u vaak gewoon negeren. Houd de trainingssessies kort en interessant door te spelen en te belonen. Ze kunnen bezitterig gedrag vertonen rond hun voer of speeltjes, dus vroege socialisatie is van belang. Harde woorden worden niet goed ontvangen en als antwoord kan uw Lakelandterriërs zelfs teruggrommen. Een strikte maar eerlijke training werkt het beste. Lakelandterriërs hebben veel energie en hebben een meer dan gemiddelde hoeveelheid beweging nodig. Ze houden van rennen en een omheind gebied waarin ze dit vrij kunnen doen maakt ze gelukkig. Alle gaten in de omheining worden gevonden, dus houd ze goed in de gaten. Hun lichaam is gevormd om in vossenholen te duiken. Als ze eenmaal hebben gewandeld zullen ze graag bij u op de bank komen liggen.

De vacht van de Lakelandterriërs moet een paar keer per week worden gekamd en een aantal keer per jaar worden geknipt (strippen voor show honden). Er zijn geen grote gezondheidsproblemen met het ras verbonden, al komen patella luxatie en gerelateerde oogproblemen voor.

Karakter


De Lakelandterriërs heeft een brutaal en werklustig karakter. Ze houden van rennen en jagen. Dit houdt in dat als een klein die van ze wegrent, hun jachtinstinct ontwaakt.

Hoewel de Lakelandterriërs beter samengaat met andere honden dan de meeste terriërs, zal ook de Lakelandterriërs nooit terugdeinzen. Socialisatie is daarom van groot belang. De Lakelandterriër heeft een zelfverzekerde eigenaar nodig. Een niet goed afgerichte hond kan te zelfstandig en ondeugend worden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar de Lakelandterriër mee te maken kan krijgen zijn onder andere ziekte van Legg-Calvé-Perthes (aandoening aan het heupgewricht), allergieën, staar, lens luxatie (kan leiden tot blindheid), hypothyreoïdie en bloedstollingsziekte.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 12 - 16 jaar
 • Gewicht ca.: 7 - 8 kg
 • Hoogte: 33 - 37 cm
 • Zeldzaam: Ja
 • Vacht: Medium
 • Vachtverzorging: meer dan eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: klein huis
 • Minimale tuinoppervlakte: kleine tot middelgrote tuin
 • Rastype: plaagdierbestrijder
 • Maat: Medium
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: tot één uur

Lakelandterriër afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Lakelandterriër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.